Треньорът на "Лудогорец" Димитър Димитров беше наказан от Дисциплинарната комисия към БФС. Специалистът получи санкция от два мача за изгонването си срещу "Левски" (2:0) на 29 октомври. Тогава реферът Волен Чинков прати треньора на трибуните за невъздържането му поведение в 31-ата минута, когато гол на Игор Пластун беше отменен.

От Дисциплинарната комисия отложиха решението за редовното си заседание, на което бяха изслушани съдията Чинков и резервният рефер Мирослав Максимов. Освен санкцията треньорът е глобен и с 2000 лв.

Димитров вече пропусна един мач от наказанието, след като беше със спрени права до изясняване на случая и не водеше шампионите при загубата с 1:2 от ЦСКА през уикенда. Така специалистът няма да е на линия и за гостуването на "Локомотив" (Пловдив) от 16-ия кръг на Първа лига.

Ден след инцидента на двубоя с "Левски" Димитров се извини за поведението си.

"Реакцията ми към реферите наистина бе бурна, но тя дойде не заради оспорване на съдийското решение дали има или няма засада, а заради закъснялата реакция на арбитрите. При гола на Пластун всички останахме с впечатление, че е редовен и реферите го зачитат. Впоследствие обаче се оказа, че не е така", обясни треньорът.

"Лудогорец" гостува в Пловдив на 18 ноември, а няколко дни по-късно приема "Истанбул ББ" в предпоследния си мач от групите на Лига Европа.

По сезиране от Комисия "Етика и феърплей" с наказания за нецензурни и вулгарни скандирания са "Ботев" (Пловдив) и "Левски", които са глобени с по 1000 лв. При сините има още допълнителни 1300 лв. за използване на факли и бомбички.

ЦСКА е с наложена глоба от 2000 лв. за "увреждане на материалната база на стадиона" след двубоя с "Лудогорец". В Разград феновете на червените опитаха да чупят стъклената преграда на сектора за гости.

Със санкции от по един мач след кръга са шест футболисти от Първа лига – Пламен Димов ("Ботев"), Костадин Велков и Емил Мартинов ("Славия"), Иван Горанов ("Левски"), Пламен Крумов ("Локомотив" - Пловдив), и Фернандо Каранга (ЦСКА).

Dnevnik.bg