ЦСКА - София" е изпуснал срока да заяви жалба срещу "Лудогорец", обяви Спортно-техническата комисия към БФС. Затова тя няма да бъде разглеждана от съдийската комисия.

Правилникът гласи, че ако един клуб е недоволен от съдийството, в рамките на един час след края на срещата трябва да заяви намерението си да подаде жалба, обясни председателя на съдийската комисия Петър Петров пред "Дневник". След това има три работни дни, в които да подаде официално жалбата и да плати таксата, която за Първа лига е 500 лева.

Жалбата трябва да е придружена от детайлно описан видеоматериал със спорните моменти. Следва едноседмичен срок, в който комисията заседава и се произнася.

"В електронното първенство няма отразено заявление на ПФК "ЦСКА-София", че ще следва жалба от съдийско естество, срещата е завършила в 19.53 ч. и срокът за подаване на жалбата съгласно чл. 36, ал. 4 от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2017/2018 е съответно най-късно до 20.53 ч. В документите на делегата на срещата в 21.15 ч. е отразено от представител на ПФК "ЦСКА-София", че ще следва жалба от съдийско естество. Предвид горното поради пресрочване на заявлението за подаване на жалба, същата не следва да бъде разгледана от Съдийската комисия при БФС", пише в съобщение в сайта на БФС.

В допълнение делегатът на срещата ще бъде наказан.

ЦСКА спечели с 2:1 гостуването си на шампионите и се доближи на две точки от тях. Въпреки това червените останаха недоволни от съдийството на Драгомир Драганов и екипа му и обявиха, че ще са подали жалба.

Дневник