Почти всички билети за приятелския мач между Русия и Аржентина са продадени, информираха от Руския футболен съюз (РФС). Около 74 хиляди пропуска са изчерпани до сряда сутрин, съобщи ръководителят на търговския отдел Владимир Карпович, цитиран от агенция ТАСС.

"Продадохме практически всички билети – 74 хиляди. Мисля, че към момента има свободни около две или три хиляди. Останалите са раздадени на наши корпоративни партньори, на футболни школи. Има билети и във ВИП секторите, т.нар. "скай боксове", обясни Карпович.

Приятелската среща между Русия и Аржентина е в събота на стадион "Лужники" в Москва. От футболния съюз уточниха, че отпечатаните билети са 78 хиляди. Съоръжението претърпя реконструкция между 2013 и 2017 г., която беше на стойност 350 млн. Евро.

След ремонта "Лужники" вече е на два етажа, а пълният капацитет на стадиона е 81 хиляди места. На световното първенство догодина съоръжението ще приеме седем мача, включително двубоят на откриването и финала.

Междувременно руските медии отчетоха отсъствието на Лионел Меси от сутрешната тренировка на Аржентина в сряда. "Гаучосите" са в Москва от понеделник и се готвят за приятелския двубой. След като тренираше на пълни обороти във вторник, Меси не беше в групата в сряда сутрин.

"Той няма ниакви проблеми, а става въпрос за решение на треньорския щаб. Групата е разделена на две – сутринта се готвят защитниците, а следобяд нападалите. Това се налага заради специални тактически тренировки", обясниха от пресслужбната на Аржентина.

След двубоя на 11 ноември с Русия, Аржентина ще срещне Нигерия на 14 ноември в Краснодар.

Dnevnik.bg