Петър Хубчев остава селекционер на националния отбор по футбол за предстоящите квалификации за европейското първенство през 2020 г. 53-годишният треньор подписа днес нов договор за срок от две години.

"Никой не е дошъл при мен да ми каже някаква конкретна цел, но отсега е ясно, че с цената на всичко трябва да се опитаме да се класираме за европейското. Как ще се постигне, едва ли има голямо значение, ако всичко завърши добре. И обратното, никой няма да го интересува какво се е случило, ако не се класираме", заяви Хубчев на пресконференция.

Бившият защитник застана начело на националния отбор преди малко повече от година, след като предшественикът му Ивайло Петев прие оферта да стане треньор на хърватския шампион "Динамо" (Загреб).

Хубчев пое на пожар тима след измъчената домакинска победа срещу Люксембург (4:3) в първия мач от квалификациите за световното първенство в Русия през 2018 г. Той започна с две тежки загуби в рамките на три дни - срещу Франция (1:4) и Швеция (0:3), но след това успя да стабилизира отбора.

България спечели престижни победи срещу Холандия (2:0) и Швеция (3:2). Те върнаха надеждите, че националите могат да се преборят за участие на бараж. Шансовете бързо се изпариха след поражения от Холандия (1:3) и Франция (0:1). В последния си мач от квалификациите българският отбор не успя да победи Люксембург за пръв път в своята история.

След завръщането от Люксембург вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков обяви, че отборът "на всяка цена" трябва да се класира за европейското първенство.

 Дневник