Григор Димитров ще се изправи срещу Доминик Тийм в дебютния си мач от финалите на АТП в Лондон. Двубоят между 26-годишния българин и 24-годишния австриец е в понеделник (13 ноември) от 16.00 часа българско време.

Димитров и Тийм ще дадат старт на битките в група "Пийт Сампрас". Вторият мач за деня противопоставя лидерът в световната ранглиста Рафаел Надал и Давид Гофен. Срещата между испанеца и белгиеца е насрочена за 22.00 часа българско време.

Димитров, за когото това ще е първо участие във финалите на АТП, има отрицателен баланс в мачовете с Тийм - две загуби в три срещи. През този сезон те се срещнаха два пъти.

Българинът се наложи с 6:3, 4:6, 6:3 в четвъртфиналите в Бризбейн и впоследствие спечели турнира. Австриецът спечели инфарктна победа с 4:6, 6:4, 7:6 (9) в осминафиналите на мастърса в Мадрид, където стигна до финала.

Първият двубой помежду им беше в четвъртфиналите на турнира в Акапулко през 2016 г. Тийм спечели със 7:5, 6:2 по пътя към най-престижната титла в професионалната си кариера.

Тазгодишните финали на АТП ще стартират в неделя, а първият двубой в индивидуалния турнир противопоставя рекордора по титли Роджър Федерер и дебютанта Джак Сок. 36-годишният швейцарец и 25-годишният американец излизат на корта в 14.00 часа. Вторият двубой на сингъл от първия ден ще изправи един срещу друг Александър Зверев и Марин Чилич.

Първоначално беше обявено, че турнирът ще стартира с мачовете от група "Пийт Сампрас", а тези от група "Борис Бекер" ще са в понеделник. Впоследствие обаче се стигна до промяна, която вероятно е свързана с неяснотата около участието на Надал.

Световният №1 има контузия в коляното, заради която миналата седмица се отказа от мастърса в Париж преди мача си от четвъртфиналите с Филип Крайнович. Очаква се в петък окончателно да стане ясно дали испанецът ще играе в Лондон. Той се класира за 13-и път за заключителната надпревара в мъжкия тенис, но пет пъти досега се е отказвал заради контузия.

Dnevnik.bg