„Левски" е близо до привличането на шведския национал Антон Тинерхолм, твърди вестник Expressen, като се позовава на няколко източника. Според информацията сините вече са предложили договор на десния краен бранител и той ще пътува за България, за да преговаря за условията си.

През последните три години и половина Тинерхолм игра за най-успешния шведски клуб - "Малмьо". Той вече е свободен агент, след като договорът му изтече през уикенда с изиграването на последния кръг от местното първенство. "Малмьо" спечели титлата за рекорден 23-и път и за трети в последните четири сезона.

"Все още няма нищо сигурно. Но чувствам, че се нуждая от ново предизвикателство, с което да тествам себе си както на футболното игрище, така и социално. Със сигурност и парите ще имат значение. Който ви каже нещо друго, значи ви лъже", заяви Тинерхолм, цитиран от Expressen.

Десният бек изпрати един от най-силните си сезони. 26-годишният футболист изигра 30 мача за "Малмьо", в които отбеляза пет гола, и спечели наградата за най-добър защитник в шведското първенство.

Тинерхолм записа общо 136 мача и осем гола с екипа на небесносините, откакто беше привлечен от "Отвидаберис" през лятото на 2011 г. Той има и седем мача за националния отбор на Швеция, за който дебютира през 2015 г.

От Expressen обявиха, че са се свързали с Тинерхолм в сряда и той нито е отрекъл, нито е потвърдил за офертата от "Левски". "Имам различни опции. Не мога да кажа от кои клубове", заявил защитникът.

Dnevnik.bg