Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън може спокойно да се наслаждава на последните два старта от календара в Бразилия и Абу Даби. Той няма за какво да се бори, а тимът му "Мерцедес" потвърди, че ще експериментира на трасетата "Интерлагос" и "Яс Марина". Хамилтън обаче иска да се бори за победата и в двата старта.

Той продължава да преследва всички рекорди, поставени от Михаел Шумахер и разкри, че считаният за непобедим от 91 успеха, не е толкова невъземожен. В момента британецът има 62 успеха и се нуждае от още 30, за да излезе начело във вечната класация.

"Мисля, че ще бъде много трудно, но не и невъзможно. Вярвам, че ще продължа да печеля дълго, дълго време. Преди нямах желание да преследвам рекорди, но когато малко се приближаваш до тях започваш да се замисляш", обясни Хамилтън пред Motorsport.com.

Четирикратният световен шампион изпревари по титли идола си и една от иконите на спорта Аертон Сена. Хамилтън не е сигурен дали може да достигне седемте на Шумахер, въпреки че за момента се движи в графика на легендарния германец.

"Целта ми беше просто да вляза във Формула 1, а сега да говоря за седем световни титли е направо невероятно. Вижте колко пилоти нямат дори една титла, а са толкова талантливи. Мечтата ми никога не е била да се меря с Михаел, а да достигна до Сена. Сега съм пред него по постижения и това ме прави щастлив", добави британецът.

Напоследък Хамилтън е сравняван с най-великите пилоти в историята, но асът на "Мерцедес" обясни, че просто е доволен да бъде сред най-големите имена в спорта.

Райконен иска да се бори за титлата през 2018 г.

След завръщането си във "Ферари" през 2014 г. Кими Райконен винаги е бил считан за втори пилот на Скудерията. Последният световен шампион на легендарната италианска марка (спечели през 2007 г. - бел. ред.), не е печелил състезание от 2013 г., когато караше за "Лотус", а след завръщането във "Ферари" не се е класирал по-напред от четвърто място в генералното класиране за сезона. Въпреки това Ледения изрази желание догодина да се включи в битката за титлата.

"Догодина искам да се боря в челото всеки уикенд и да мога да печеля победи, защо не да съм в битката за титлата", каза Райконен пред Sky Sports преди уикенда за Гран при на Бразилия.

Той беше най-бърз в зимните тестове в Барселона в началото на 2017 г., но сезонът не започна добре за него. За капак финландецът, който беше считан за един от най-добрите в квалификации преди години, само в пет случая се класира пред съотборника си Себастиан Фетел.

"Годината не започна добре, колата не ми пасваше и се нуждаех от доста време, за да оправя настройките. Дотогава обаче се натрупаха прекалено много отпадания по различни причини. Като отбор направихме голяма крачка в развитието си от миналия сезон. Себастиан водеше дълго време в шампионата, така че догодина трябва да продължим по този начин", каза още Райконен.

Според него малките грешки, които са допуснали от "Ферари" имат много голямо значение и точно това трябва да се промени от следващия сезон.

Dnevnik.bg