Обичам бокса, обичам и феновете, предизвикателствата и шансовете в живота, също. Кличко срещу Джошуа II е акт и ще се видим край ринга", това съобщение още стои в телефона на Владимир Кличко като чернова. Това разкри бившият световен шампион в тежка категория в интервю за International Business Times.

Кличко е бил в готовност с две съобщения – това и друго, с което обявява края на кариерата си, което в последствие беше публикувано на сайта му и в социалните мрежи. На 3 август украинецът обяви, че спира и реванш с Антъни Джошуа няма да има. Последният мач на Стоманения чук беше срещу британеца на 29 април в Лондон, когато той беше нокаутиран на "Уембли" пред 90 хиляди зрители.

"Постигнах всичко, за което съм мечтал. Никога не съм си представял, че ще имам толкова дълга и невероятно успешна кариера в бокса. Сега е време да започна нова кариера извън спорта", обяви Кличко преди три месеца.

Боксьорът, който беше на върха в тежка категория повече от 10 години разкри, че дълго време се е колебаел кое съобщение да изпрати. Кличко не се е допитал до никого, а е взел сам крайното решение.

"Това беше най-трудното решение в живота ми, никога не съм избирал лесното. В момента се чувствам щастлив, незавиисмо че това може би беше нелогично. Взех решение и го отстоявам", каза Кличко.

Украинецът продължава да се пита и досега дали е можел да остане още на ринга, въпреки че е на 41 години.

"Винаги съм мислел, че когато краят наближи ще го осъзная и ще знам как да реагирам, но не е така. Всеки спортист си казва: "Аз съм най-добрият, още го мога, знам че съм по-добър от тези млади мъже", но понякога трябва да си кажеш и думата "не". Просто да усетиш, вместо да мислиш, така постъпих аз. В бокса има правило – скоростта убива, точка. Аз съм на 41 години, не съм най-умният човек на света, но мога да разбера какво се случва, имам достатъно опит", каза още бившият шампион.

В последните месеци Кличко не спира да изказва подкрепата си към Антъни Джошуа. Той дори го поздрави след победата му над Карлос Такам в края на октомври.

"Наистина му желая да печели, да бие всички. Колкото повече той печели, толкова повече аз ще блестя. Аз съм горделив, не се съмнявайте и за мен е по-приятно да съм загубил от най-добрия", добави Кличко.

Дневник