„Олимпик" (Марсилия) обяви, че договорът на Патрис Евра е прекратен. Освен това той беше наказан и от УЕФА, като в следващите седем месеца няма да може да играе в турнири, организирани от европейския футболен съюз. В санкцията влиза и глоба от 10 000 евро.

Решението идва седмица след инцидента с фен на отбора в Гимараеш.

Миналия четвъртък вечерта Евра ритна в главата привърженик на собствения си отбор още по време на загрявката за мача с "Витория" в Лига Европа и получи червен картон. Защитникът изпуснал нервите си, след като в продължение на половин час е бил обиждан, съобщи "Екип".

От клуба посочиха, че договорът между двете страни се прекратява по взаимно съгласие.

Ръководството провежда вътрешно разследване за инцидента, като преди седмица обяви, че първите резултати са, че е налице "недопустимо поведение от страна на група провокатори, които са произнесли особено тежки и омразни обиди срещу играча, докато той и съотборниците му се подготвяха за важна среща". От "Олимпик" посочиха, че ще вземат всички законови мерки срещу хората, накърнили репутацията на клуба.

"Като професионалист и опитен футболист, Патрис Евра не може да отговаря по такъв неприемлив начин", се казва в позицията на "Олимпик" от миналия петък.