Григор Димитров заяви, че ще започне без конкретни очаквания дебютното си участие във финалите на АТП. По думите му най-важното нещо в момента е да мисли мач за мач, да се придържа към собствения си стил на игра и да даде всичко от себе си.

Българският тенисист попадна в група със световният номер 1 Рафаел Надал, Доминик Тийм и Давид Гофен. Той ще започне турнира в понеделник от 16.00 часа с мач срещу Тийм, с когото вече се срещнаха два пъти през годината и размениха по една победа.

"Играхме няколко пъти тази година. Той е един от най-добрите играчи. Това показва, че прави нещата по правилния начин. Искам да изляза, да покажа моята игра, да се придържам към собствения си стил. За пръв път съм тук, така че чувството ще е различно. Много неща ще окажат влияние, но със сигурност очаквам да бъде страхотен мач", заяви Димитров.

"Не мисля за конкретна цел (в турнира). Играл съм с всички. Побеждавал съм всички с изключение на Роджър, така че не искам да си създавам напрежение с някакви очаквания. През последните няколко дни с отбора ми говорихме изцяло върху това как да играя по-добре", допълни българският тенисист.

Димитров сподели, че е много щастлив от първото си класиране за финалите на АТП. "Преди три години се разминах с една позиция от участие. Да се класирам за финалите на АТП винаги е била една от целите ми. Този турнир е коренно различен от всичко останало, което се случва през сезона. Да стигнеш до Лондон е една голям награда за усилията ти през цялата година."

Той се чувства физически здрав и подготвен за двубоите в зала "О2". "В този етап от сезона е важен не само психологическият елемент от играта, но и колко добре си подготвен физически. Въпреки че турнирът е във формат два от три сета, умората ще окаже влияние. Аз мога да говоря само от свое име. Изготвихме добра програма с екипа ми през този сезон. Чувстваме, че сме направили необходимата подготовка за турнира. Ще дам всичко, на което съм способен."

Световният номер 6 оцени представянето си през сезона до момента като много добро. "Мисля, че станах по-постоянен. Титлата в Синсинати също беше много важен момент. Стремях се да подобря всеки елемент от играта си, показах добра дисциплина през цялата година. Но извън това не мисля, че съм променил нещо кардинално, или че съм започнал да правя нещата по различен начин."

Българинът заяви още, че това, което правят Роджър Федерер и Рафаел Надал на този етап от кариерите си, на моменти е обезкуражаващо за по-младите тенисисти, но в същото време да бъдат сред тях им помага да израснат.

"Мислиш си, че влагаш достатъчно усилия в тренировките, но въпреки това разликата остава. Въпросът е, че докато ние продължаваме да работим, те също го правят. Но да бъдеш тук сред тях и да докажеш, че си един от тях, ти помага да израснеш, да натрупаш ценен опит за бъдещето."

"С правилното отношение, с добра работна етика, ако успееш да останеш здрав, да бъдеш максимално близо до екипа си, до следваш своите цели и своя път, нещата ще стават само по-добри. Една от най-важните ми цели е всеки път, когато излизам на корта, да бъда по-добър играч от вчера", завърши Димитров.

Dnevnik.bg