Класиката във футбола между Англия и Германия завърши без победител, след като приятелският двубой на "Уембли" между двата тима завърши 0:0. Дългоочакваният сблъсък не оправда очакванията и дори може да бъде наречен скучен.

"Трите лъва" продължават да нямат успех като домакин срещу Бундестима от 1985 г. Въпреки това англичаните все пак прекъснаха серия от три поредни загуби на собствен терен срещу световните шампиони.

Аглия беше без куп основни играчи, а най-опитният футболист на "Трите лъва", който излезе на терена беше защитникът на "Манчестър юнайтед" Фил Джоунс, който имаше 23 мача за родината си. Селекционерът Гарет Саутгейт пусна от първата минута трима дебютанти – Джордан Пикфорд, Тами Ейбръхам и Рубен Лофтъс-Чийк.

Германия беше с доста по-респектиращ състав, в който личаха имената на световните шампиони Месут Йозил и Матс Хумелс. Останалите бяха част от новата генерация на Бундестима, а на пейката останаха Жером Боатинг, Сами Кедира, Марио Гьотце и Емре Джан.

Преди почивката домакините разчитаха основно на флангови атаки, а най-големите опасности дойдоха от Киърън Трипиър. Футболистът на "Тотнъм" беше много активен по дясното крило и всичко по-интересно беше сътворено именно от него. Въпреки това Англия не отправи нито един точен удар преди почивката.

Германия се отчете с по-чистите положения, но не можа да преодолее Пикфорд. В 20-ата мита Лирой Сане уцели гредата след хубав фалцов удар.

След почивката Англия се активизира и бързо след подновяването на играта Джейми Варди изпробва рефлекса на Тер Стеген, но без да го затрудни. Това си остана и единствения точен изстрел на Англия в двубоя.

Вторите 45 минути не се оказаха успешни и за германците, които след редица промени не показаха никак впечатляваща игра. И двата отбора действаха бавно, без особена изненада и логично не можаха да стигнат до гол.

В друга контрола, играна на стадион "Крал Бодуен" в Брюксел, Белгия и Мексико завършиха 3:3. Двубоят беше много интересен и мина през множество обрати.

Домакините откриха чрез Еден Азар още в 17-ата минута, но малко преди почивката капитанът на Мексико Андрес Гуардадо изравни от дузпа.

През втората част Ромелу Лукаку отново изведе "червените дяволи" напред, преди да стигне до два гола на Ектор Лосано, с които мексиканците осъществиха пълен обрат. В 70-ата минута с втория си гол Лукаку оформи крайното 3:3.

Участникът на световните финали Франция победи с 2:0 Уелс на "Стад дьо Франс". Головете за "петлите" отбелязаха Антоан Гризман в 18-ата и Оливие Жиру в 71-ата минута.

Дневник