Нулеви равенства белязаха първите плейофи за класиране на световното първенство между тимовете от различни конфедерации. Срещите Хондурас – Австралия и Нова Зеландия – Перу завършиха при еднакъв резултат – 0:0.

На "Естадион Олимпико метрополитано" в Сан Педро, аутсайдерът Хондурас изпълни задачата си и не допусна гол в своето домакинство. С дефанзивна тактика "катрачос" успяха да спрат австралийците и в реванша ще се надяват да отбележат един гол.

Гостите отправиха осем удара, от които пет бяха точни, но не успяха да вкарат гол. Те имаха тотално надмощие в мача, въпреки че бяха без звездата си Тим Кейхил.

Още преди мача от лагера на Хондурас се оплакаха от програмата на ФИФА, тъй като часовата разлика между страната в Централна Америка и Австралия е 17 часа. Селекционерът Хорхе Луис Пинто дори нарече методите на Световната футболна централа "нехуманни" заради сгъстения календар.

Реваншът между Австралия и Хондурас е на 15 ноември в Сидни. Двата тима стигнаха до този мач, след като австралийците спечелиха финалния плейоф в Зона Азия, а Хондурас се класира четвърти в зона КОНКАКАФ (Северна и Централна Америка и Карибския басейн).

Австралия преследва четвърто поредно участие на световните финали, след като в Германия през 2006 стигна до осминафинал, а в Южна Африка и Бразилия отпадна в групите. Хондурас също взе участие в последните два турнира, отпадайки в групите.

Другият тим от континента, който обаче играе в Зона Океания – Нова Зеландия не се възползва от домакинското си предимство срещу Перу и също направи 0:0. В Уелингтън гостите играха значително по-добре и въпреки че бяха без наказания Хосе Паоло Гереро имаха надмощие.

На върха на атаката започна Джеферсон Фарфан, който тормозеше Нова Зеландия със скоростта си. За 90 минути домакините пък не отправиха нито един точен изстрел. Перуанците, които завършиха пети в Зона КОНМЕБОЛ (Южна Америка) не са се класирали на световно от 1982 г. Нова Зеландия има две участия – през 1982 и 2010 г., като и при двете отпадна в групите.

Реваншът между Перу и Нова Зеландия също е на 15 ноември на "Естадио Насионал" в Лима.

Дневник