Служители на "Мерцедес" са били нападнати и обрани при напускане на пистата "Интерлагос" след петъчните тренировки във Формула 1. Това разкриха от германския тим в събота сутринта.

Във вечерните часове след приключване на работата по болидите, конвой от коли е напуснал "Интерлагос", като сред служителите са били основни инженери, механици и хора от маркетинговия отдел. Техният микробус е бил спрял на един от светофарите, когато въоръжени са се доближили и са заплашили служителите на "Мерцедес" с пистолети.

Един от нападателите дори е опрял огнестрелно оръжие в главата на един от механиците. Ценности са откраднати от служителите, но от тима обявиха че всички са добре и без наранявания.

"Част от моя екип пострада снощи след тренировките. Били са заплашени от въоръжени хора, имало е и изстрели. Това ме разстрои доста, молете се за моите хора, които днес продължават да вършат работата си, макар и да са леко изплашени", написа в "Туитър" Люис Хамилтън.

Световният шампион разкри, че подобни неща се случват всяка година около уикендите на Формула 1 в Бразилия.

По-късно от "Уилямс" обясниха, че те също са били в конвоя, заедно със служители на ФИА, но благодарение на светването на зелените светлини са успели да се измъкнат.

Трасето се намира в един от опасните квартали на Сао Пауло и подобни инциденти не са новост за Формула 1. Най-известната случка е от 2010 г., когато Дженсън Бътън като по чудо успя да се измъкне от нападатели.

Дневник