Националният отбор на България до 19 години победи с 2:0 Фарьорски острови в мач от европейските квалификации. Юношите, водени от Ангел Стойков стигнаха трудно до успеха, с голове след почивката, но благодарение на трите точки вече оглавяват предварителната си група 8.

Българският състав е домакин на групата си в Сливен, в която са още Англия и Исландия. В първия си мач тимът победи исландците с 2:1. Победата над Фарьорски острови почти сигурно класира България за следващата фаза в пресявките към Евро 2018 във Финландия.

Още в 4-ата минута Калоян Кръстев можеше да открие, но ударът му срещна страничния стълб. Малко по-късно отново таранът на "Славия" имаше възможност, но вратарят на гостите спаси.

След почивката доминацията на България продължи и по-малко от минута след подновяването на играта, Андреа Христов се разписа. Централният защитник засече с глава центриране на Иван Тилев от корнер – 1:0.

Попадението до голяма степен успокои футболистите на Ангел Стойков и те започнаха да действат с по-голямо самочувствие. В 56-ата минута Атанас Кабов стреля от фаул, но топката мина встрани от целта.

Точно час след началото на мача падна и втори гол, а в неговата основа беше капитанът Станислав Иванов. Нападателят пусна хитър пас за Кръстев и той без проблем отбеляза второто попадение в срещата.

Фарьорски острови завършиха само с един удар, който беше неточен. За сметка на това пропуските от страна на българските футболисти бяха доста и при малко повече коцентнрация те щяха да спечелят доста по-убедително.

Следващият мач на тима е на 14 ноември срещу Англия от 14.30 ч. на стадион "Хаджи Димитър" в Сливен.

Дневник