Аржентина победи Русия при откриването на стадион "Лужники" в Москва. "Гаучосите" се наложиха с 1:0 след попадение на Серхио Агуеро, дошло след засада, при изграждането на атаката.

Приятелската среща бе първа на стадиона в руската столица след ремонта за 350 млн. евро, започнал през 2013 г. На откриването на съоръжението присъстваше министър-председателят Дмитрий Медведев и вицепремиерът Виталий Мутко.

Догодина на световното първенство "Лужники" ще приеме седем мача, включително двубоят на откриването и финала.

"Гаучосите" доминираха през първата част и имаха половин дузина добри положения, с които можеха да открият резултата. На два пъти удари на Серхио Агуеро бяха спасявани в последния момент от Акинфеев, а Меси също имаше шанс да се разпише.

Русия трудно се справяше със звездите на гостите, а в определени моменти футболистите на Станислав Червесов рядко си подаваха повече от три паса един след друг.

В началото на втората част Агуеро подаде страхотен пас към Меси между четирима бранители, а №10 на аржентинците ефектно прехвърли Акинфеев, но Рауш успя да избие от голлинията.

Най-добрите шансове за Сборная дойдоха след удари на Денис Глушаков от дистанция. При първият халфът на "Спартак" (Москва) прати топката встрани, а при втория Серхио Ромеро се намеси добре.

Малко преди гола на Аржентина Русия имаше нова добра възможност, но Фьодор Смолов остана под топката при едно центриране. "Гаучосите" се възползваха от това и в 86-ата минута стигнаха до попадение.

Меси изведе Кристиан Павон на десния фланг, но повторенията показаха, че халф-бекът на "Бока Хуниорс" е в засада, той намери Агуеро в наказателното поле. Първоначално ударът на нападателя беше спасен, но при добавката Агуеро отбеляза победното попадение.

Дневник