Кореецът Хьон Чун е първият победител в младежките финали на АТП. Във финала той се наложи с 3:4 (5), 4:3 (2), 4:2, 4:2 срещу руснака Андрей Рубльов.

Турнирът в Милано, събиращ най-добре представилите се тенисисти до 21 години през сезона, се игра при нови правила. С тях АТП тества няколко промени, целящи да направят мачовете по-кратки и удобни за телевизиите.

Главното нововъведение е намаляване на нужните геймове за спечелване на сет от шест на четири. Форматът е три от пет сета, а тайбрекът влиза в действие при 3:3. Преди ден участниците във финалите на АТП в Лондон се обявиха против въвеждането на повечето нови правила.

Чун се представи много силно в Милано, като спечели всичките си пет мача.

В първия сет пробиви нямаше, благодарение на това, че в четвъртия гейм кореецът се спаси след 0:40. В тайбрека Рубльов се представи по-добре и спечели.

Руснакът взе предимство във втория сет с ранен пробив. В последния възможен момент кореецът върна пробива и изравни за 4:4 и постави основите на обрата в мача. В тайбрека той спечели убедително със 7:2.

Чун проби още в началото на третия сет, но съперникът му изравни за 2:2. Веднага след това кореецът направи нов пробив, който го отведе към успеха в сета. Той си откри път към титлата с нов ранен пробив в четвъртия сет и се възползва, за да спечели с 4:2.

В неделя в Лондон започват финалите на АТП. Българският тенисист Григор Димитров ще изиграе първия си мач в понеделник, когато излиза срещу Доминик Тийм.

Дневник