Българският национален отбор по футбол "затваря" състезателната година с приятелски мач срещу тима на Саудитска Арабия днес в Лисабон. Срещата с участника на световното първенство в Русия трябва да покаже докъде е стигнал в развитието си състава на Петър Хубчев, който остана на четвърто място в квалификационната си група след Франция, Швеция и Холандия.

Селекционерът Хубчев може да разчита на всички 19 футболисти, които заведе в Португалия. Той не направи големи промени сред избраниците си, заявявайки, че не иска да експериментира, а да затвърди добрите неща, показани в квалификациите.

"В такъв мач не е най-важен резултатът, а това каква игра ще покажем. Едва ли има треньор, който ще ви каже, че го интересува дали ще бие в такъв мач, ако играта не е наред", каза Хубчев преди двубоя.

Той похвали футболистите си за старанието, което показват по време на тренировъчния лагер, но предупреди че представянето в тренировки е едно, а в официалните мачове съвсем различно.

"Противникът е доста силен, особено в офанзивната част на играта. Правят различни неща във всеки мач, изпробват различни схеми, мога да кажа, че са представител на този стил, който се практикува в момента т.нар. тики-така", каза още българският треньор, но отчете, че няма да се концентрира толкова върху Саудитска Арабия, а върху своя състав.

Това е седми мач за България през 2017 г., като до момента тимът има две победи (2:0 над Холандия и 3:2 над Швеция), едно равенство и три загуби.

Срещата между България и Саудитска Арабия е днес от 19 ч. на стадион "Рестело" в Лисабон. До момента нито една българска телевизия не е обявила, че ще излъчва двубоя.

Дневник