Спортният министър Красен Кралев смята, че президентът на БФС Борислав Михайлов се справя с работата си и очаква да бъде избран за нов мандат.

"Аз се интересувам от изборите във всички федерации, защото трябва да работим с тях. Виждам, че няма ясно изразени кандидатури, но Боби Михайлов ще се кандидатира. Той има неща, които е направил и му дават пълно основание да поиска следващ мандат. Ясно е - базата, която се направи, и това, че заема изключително висок пост в европейския и световния футбол", каза Кралев при откриването на "Асикс арена".

Конгресът на БФС ще е в началото на 2018 г. Очаква се Михайлов да се кандидатира за четвърти пореден мандат, но не е ясно дали ще има съперник на изборите.

"Всеки има шанс, но разбира се трябва да минем през едни демократични избори. Във футбола винаги е имало напрежение преди конгрес, но след това те винаги са били редовни, спокойни и честни. Така че аз не се притеснявам от резултатите след изборите дали някой ще ги признае или не. По-скоро може би напрежение ще има преди това", каза Кралев.

И добави: "Не виждам някакви сериозни основания Боби Михайлов да не бъде избран за следващ мандат".

Дневник