Селекционерът на националния отбор на Хондурас Хорхе Луис Пинто обвини Австралия в шпионаж. Според него съперникът е заснел с дрон тренировки на тима му на стадиона в Сидни преди решителния мач в сряда.

Двата отбора играят бараж за класиране на световното първенство. Първата среща завърши без голове, а реваншът е в сряда от 11.00 часа българско време.

"Нека не се правим на невинни. Това е футболен шпионаж", каза Пинто пред репортери в Сидни. Той определи това като "срам за такава развита страна".

"Когато Австралия дойде в Хондурас, те провериха всяка баня, всяко кътче на стадиона, където тренираха", посочи той. Преди ден колумбиецът изрази и друго притеснение - че репортери от Хондурас са издали тактически детайли около отбора пред съперника.

"Въпреки инцидента с дрона и възможността журналист от Хондурас да е издал информация от отбора ни ние сме много щастливи от посрещането, което получихме тук. Изправяме се срещу балансиран отбор. Трябва да бъдем агресивни. Ще бъда много щастлив, ако се върнем в Хондурас с виза за световното", каза Пинто.

Преди месец той определи методите на ФИФА като "нехуманни". Тогава изрази недоволство от малката времева разлика между двата мача, както и от това, че от Хондурас няма директен полет за Сидни.

"Ние ще трябва да летим до Лос Анджелис и оттам да хванем полет за Сидни. Това е ужасно, ФИФА явно не се интересуват от такива неща и тях не ги е грижа. Нечовешко е датите да са толкова близко, когато трябва да пропътуваш половината свят", заяви тогава Пинто пред местния вестник "Ла Пренса".

Дневник