Лидерът в Западната конференция на НБА "Хюстън рокетс" претърпя поражение 113:129 в собствената си зала "Тойота сентър" от "Торонто раптърс". "Ракетите" загубиха малко неочаквано след серия от шест поредни успеха.

Въпреки усилията на лидера си Джеймс Хардън, който отбеляза 38 точки, тексасците срещнаха много добре организиран тим, който най-вече чрез колектива си надделя в мача. Очаквано Хардън беше над всички и освен 38-те точки добави 11 асистенции и шест борби. Гардът беше 19-19 от линията за наказателни удари, но този път стрелбата от тройката не му вървеше. Хардън вкара само три пъти от 11 опита.

За домакините 20 точки добави Тревър Ариза, който се отчете и с осем борби, а Клинт Капела завърши с "дабъл-дабъл" - 11 точки и 11 борби.

За "Торонто" най-полезен беше Демар Дероузън, който отбеляза 27 точки, а общо четирима от стартовата петица вкараха над 10 точки. Кайл Лаури завърши с "дабъл-дабъл" 19 точки и 10 борби, Ануноби добави 16, а Йонас Валанчунас се отчете с 12 точки и седем борби под кошовете.

Под нивото си беше Серж Ибака, който вкара само пет точки за 25 минути на паркета. Това обаче беше компенсирано от резервата Сиджей Майлс. Гардът влезе от пейката и вкара 19 точки, като беше 6-9 от зоната за три точки.

С поражението си "Хюстън" отстъпи върха на "Голдън стейт уориърс", макар и шампионите да не играха. "Ракетите" вече има 11 победи и четири загуби от началото на сезона. "Торонто" е четвърти в Източната конференция с осем победи и пет загуби.

На Изток Кайри Ървинг се завърна, а "Бостън" продължава да печели. "Келтите" вече имат 13 поредни победи преди да се изправят срещу шампионите от "Голдън стейт" в следващия си двубой. "Бостън" победи като гост "Бруклин нетс" със 109:102 в зала "Барклис сентър".

Ървинг, който пропусна двубоя с "Торонто" заради удар в главата изигра 29 минути и записа 25 точки. Той беше най-резултатен за своя тим, а с 21 точки и 10 борби се отчете Маркъс Морис. Друг от лидерите Ал Хорфърд също записа "дабъл-дабъл" - 17 точки и 11 борби. За "мрежите" най-полезен беше Харис с 19 точки.

"Серията ни наистина е страхотна, но сега идва още по-сериозно предизвикателство. Знам какъв шум ще има по медиите в следващите два дни. На всички ще им бъде много интересно дали "Голдън стейт" ще сложат край на нашата серия, когато дойдат в Бостън в четвъртък. Аз обаче искрено се забавлявам с това", каза Ървинг след двубоя.

Той изрази недоволството си от това, че се налага да играе със специална предпазна маска на лицето.

В дербито на Тексас тази нощ "Сан Антонио спърс" се наложи с 97:91 над "Далас маверикс". Ламаркъс Олдридж вкара рекордните си за сезона 32 точки, а треньорът на "шпорите" Грег Попович записа името си срещу пореден рекорд.

Специалистът, който изведе "Сан Антонио" до пет титли в НБА стана треньорът, достигнал най-бързо до 500 победи като гост в Лигата. Той постигна това за 835 двубоя, или с 41 по-бързо от Пат Райли (треньор на легендарния тим на "Лейкърс" от 80-те години – бел. ред.).

Dnevnik.bg