Григор Димитров записа втора победа на финалите на АТП в Лондон, надигравайки с категоричното 6:0, 6:2 Давид Гофен. Българинът показа страхотна игра и отказа съперника си само за час и . Световният №6 оглави класирането в група "Пийт Сампрас", а в петък ще се изправи срещу Пабло Кареньо Буста в третия си двубой в зала "О2 арена".

Вторият успех на Димитров го класира за полуфиналите, където в събота ще срещне втория от група "Борис Бекер" - Джак Сок или Александър Зверев. За осми път през сезона българинът си осигурява участие на полуфинал в турнирите на АТП.

"Има такива дни, в които каквото и да докоснеш се превръща в злато, всичко ти се получава буквално. Много е приятно, когато това се случва точно на тази висока сцена, на голям турнир. Много се радвам, защото победата е специална за мен. Всяка моя победа над Давид е била много трудна", каза Димитров.

Той благодари на отбора си и на своето семейство. "Благодаря ви на всичк отново за знамената", каза Димитров на български към голямата агитка, която е в Лондон заради него.

За класирането на полуфиналите Димитров заяви, че ще преследва още по-високи цели.

"Всеки мач е много важен и аз се надявам да продължа в този ритъм. Не съм тук само, за да участвам, а да играя по начина, по който го направих преди малко. Това, че съм на полуфиналите определено удвоява моите цели и сега се целя още по-високо", завърши българинът.

Dnevnik.bg