Тренорът на дублиращия тим на "Валенсия" Любослав Пенев е поискал да бъде освободен от поста си, твърди испанското издание Superdeporte. Според информацията той е пожелал да се прибере в България и да се концентрира върху кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз (БФС).

По-рано днес кандидатурата му беше внесена от представители на аматьорския клуб "Черногорец" (Ноевци). Те се представиха като част от инициативния комитет, който е издигнал Пенев за кандидат на предстоящия Конгрес на БФС.

Според местния спортен журналист Ектор Гомес в понеделник Пенев е уведомил ръководството на "Валенсия", че иска да напусне клуба предсрочно. Той е обявил плановете си да се кандидатира за президент и също така е потвърдил пред ръководството на клуба, че "главата му е в момента е някъде другаде".

51-годишният треньор е провел разговори с президента на клуба Анил Мурти, както и генералния директор Матеу Алемани. До момента няма официална реакция от "Валенсия".

Superdeporte твърди, че от клуба веднага са започнали да търсят заместник на Пенев. В събота тимът приема "Иейда" в мач от 15-ия кръг на Сегунда Б. Дублиращият тим на "Валенсия" се намира на 12-о място от 20 отбора, с актив от четири победи, пет равенства и пет загуби.

Пенев пое отбора на 15 юли и подписа договор за една година. Бившият нападател е сред най-доказаните футболисти на "Валенсия" от близкото минало. Той игра на стадион "Местая" между 1988 и 1995 г., като записа 226 мача със 101 гола.

"Дневник" изпрати въпроси до пресслужбата на "Валенсия" за потвърждение, но все още няма отговор.

Дневник