Димитър Бербатов направи официалния си дебют за "Керала бластърс" на старта на сезона в Индийската суперлига. Нападателят записа 90 минути при нулевото равенство срещу шампиона на страната "Атлетико де Колката".

Двубоят в Кочи се игра през 37 462 зрители на стадион "Джавахарлал Неру", а съоръжението беше почти пълно. При обявяването на съставите бившият нападател на "Манчестър юнайтед" беше един от най-аплодираните играчи и от двете агитки.

Българинът се отличи като един от основните двигатели на своя тим и игра в средата на терена, където организираше действията на "Керала". През първата част на два пъти Бербатов беше на добри позиции, но не успя да стигне до топката след намеси на вратаря на гостите.

След почивката тимът на "Керала" беше по-активен, а в самия край на мача Бербатов сам си изработи положение, но не успя да го реализира.

Още след пристигнаето си в Индия българинът обеща да радва местните фенове и да помогне на "Керала" в опитите му да стане шампион. През последните два сезона тимът загуби финалните плейофи.

Дневник