Борусия" (Дортмунд) продължи серията слаби резултати с трета поредна загуба. Жълто-черните, които преди месец бяха начело в Бундеслигата, отстъпиха с 1:2 срещу "Щутгарт".

Отборът от Дортмунд няма победа в последните си пет срещи, в които допусна общо четири загуби. Тимът остава трети с 20 точки и е на шест от водача "Байерн", който в събота приема "Аугсбург".

"Щутгарт" взе петата си победа за сезона и е 11-и с 16 точки. 

Проблемите за "Борусия" в защита продължиха и това беше в основата на загубата. Жълто-черните удължиха серията от мачове, в които допускат поне по два гола.

Още в четвъртата минута те допуснаха много груба грешка. Тогава Марк Бартра върна много лошо към вратаря, който не успя да изчисти и Аколо се възползва от подаръка, като на празна врата вкара.

В добавеното време на първата част "Борусия" изравни. Шурле изпълни дузпа, която беше спасена от Цилер, но Филип беше на подходящото място и отбеляза за 1:1.

Още в началото на втората част резервата Брекало върна преднината на "Щутгарт". При бърза атака той напредна отдясно, задържа в наказателното поле и стреля, като след рикошет топката влезе във вратата на съперника.

Дневник