ЦСКА допусна грешна стъпка в първенството и върна топката в полето на шампиона "Лудогорец", който може да увеличи аванса си. След като победиха разградчани като гост в предния кръг, сега червените стигнаха само до точка у дома срещу "Ботев" (Пловдив) - 1:1. Тимът на Стамен Белчев не игра добре и беше по-близо до втора загуба от началото на сезона.

Срещата се запомни със спорните съдийски отсъждания на рефера Волен Чинков, който даде спорна дузпа на "Ботев", чрез която гостите откриха. Тодор Неделев беше точен от 11-те метра, а автогол на Лазар Марин донесе точката на червените.

Червените пропуснаха да се изкачат на върха в класирането, а при успех на "Лудогорец" срещу "Локомотив" (Пловдив) разликата може да стане пет точки.

 ЦСКА подходи мудно и през първата част нямаше толкова положения на сметката си. При отсъствието на наказания Фернандо Каранга, Кевин Кубемба поведе червената атака, но той остана прекалено изолиран.

Домакините опитаха най-вече чрез флангови атаки и изстрели от дистанция на Тиаго Родригес, но това не им носеше успех.

На няколко пъти "Ботев" организира опасни атаки, а при една от тях получи право да изпълни и дузпа. В 23-ата минута Виана падна в наказателното поле след контакт с Николай Бодуров, а след кратко забавяне реферът Волен Чинков посочи бялата точка.

Тодор Неделев беше точен от 11-те метра, след като стреля в долния ляв ъгъл на Витаутас Черниаускас, откривайки резултата.

Повторенията обаче показаха, че Виана откровено търси контакт с Бодуров в ситуацията, а защитникът на ЦСКА не прави нищо извън правилата, без дори да посяга за топката.

Едва в края на първата част ЦСКА се сети да атакува по-масирано, но защитата на "Ботев" се справи с опасностите, които червените създадоха. В заключителните минути домакините също поискаха дузпа, след като Лазар Марин задържа Манолев с ръце в наказтелното поле, но реферът остана безмълвен.

През втората част отборът на ЦСКА излезе променен и подходи много по-агресивно. Червените диктуваха случващото се на терена, но срещнаха добре организиран съперник, който много рядко допускаше грешки.

Това доведе до сериозно оголване в защитата на домакините и на няколко пъти "Ботев" стигаше до опасни контраатаки, които обаче не бяха реализирани.

Десетина минути преди края на маа ЦСКА все пак стигна до изравняването, благодарение на автогол. Густвао Кулма проби отдясно и опита прострелно центриране, а Лазар Марин опитвайки да изчисти топката я прати в собствената си мрежа.

В края ЦСКА опита всичко, за да стигне до трите точки, но вместо това можеше да остане с празни ръце след сериозен пропуск на Тодор Неделев в продължението.

"Мисля, че се получи добър двубой и двата отбора търсеха победата до самия край. На нас ни попречи това, че получихме много лек гол, освен това направихме няколко пропуска. Мисля, че последният пас ни убягваше, но на стадиони като "Армията" няма как да победиш, ако не вкараш поне два гола", каза след двубоя треньорът на гостите Николай Киров.

Дневник