Шампионът "Лудогорец" се възползва от грешната стъпка на ЦСКА по-рано през деня и възстанови увеличи аванса си пред червените в подреждането на Първа лига. Разградчани спечелиха с 3:0 гостуването си на "Локомотив" в Пловдив, за да дръпнат с четири точки пред преследвача си.

Тимът на Димитър Димитров отговори след поражението от ЦСКА в миналия кръг. "Локомотив" пък записа втора поредна загуба при новия си треньор Бруно Акрапович, след като преди това отстъпи и на "Левски". За черно-белите тежката серия продължава с домакинство на ЦСКА след седмица.

"Лудогорец" реши всичко още преди почивката, в рамките на три минути, благодарение на голове на Кешеру и Марселиньо. Те се разписаха между 14-ата и 17-ата. В края на срещата точен беше и Жоао Пауло, който влезе от пейката.

Шампионите бяха водени от помощниците на Димитър Димитров Петър Колев и Георги Чиликов, след като специалистът изтърпяваше втория си мач санкция.

"Локомотив" започна със самочувствие и подходи доста агресивно, което определено стъписа шампионите. Поне в началните минути "Лудогорец" трудно разиграваше и футболистите в зелено нямаха толкова време да обработват топката.

Все пак по-опитният отбор на "Лудогорец" се ориентира и започна да разиграва доста по-бързо топката, а рискованият подхдо на домакините им донесе и доста картони.

В 14-ата минута Кешеру откри резултата след подаване на Вандерсон. Румънецът получи пас около дузпата, завъртя се и не остави шанс на вратаря Диао – 0:1.

Това беше 55-и гол на сметката на румънеца, откакто пристигна в Разград, а само на ниво Първа лига той вече има 45 гола.

Три минути след попадението на Кешеру се разписа и Марселиньо. Капитанът на шампионите се оказа най-съобразителен при статично положение и вкара с глава.

Двата бързи гола бяха достатъчни на тим на "Локомотив" да свали гарда. До края на първата част черно-белите не можаха да стигнат до нищо опасно пред вратата на Ренан.

След подновяването на играта, появилият се на терена Симеон Райков раздвижи малко играта и на няколко пъти тестваше рефлекса на бразилския вратар. Интересните положения обаче лиспваха, а за капак в 66-ата минута домакините останаха с човек по-малко след червен картон на Пламен Николов.

Малко след тази ситуация токов удар изключи осветлението на стадиона в парк "Лаута" и това доведе до 5-минутно прекъсване. След подновяването на играта "Лудогорец" стигна и до трети гол. Лукоки напредна отдясно, намери Жоао Пауло и бразилецът вкара първия си гол за новия сезон.

С трите отбелязани попадения пък шампионите вече имат 37 от началото на сезона и вече са с най-силното нападение.

Дневник