Лидерът във Висшата лига "Манчестър сити" продължава с прекрасната си форма и записа 10-а поредна победа. "Гражданите" минаха безпроблемно през анонсираното като трудно препятствие от мениджъра Гуардиола и надделяха с 2:0 над "Лестър". Гостуването на "Кинг пауър стейдиъм" можеше да завърши и с по-убедителен успех на гражданите, ако не беше големият брой пропуски.

Головете за "Сити" отбелязаха Габриел Жезуш и Кевин Де Бройне. Те паднаха в рамките на по-малко от четири минути. Бразилецът откри секунди преди почивката, а белгиецът удвои малко след поднодяването на играта.

Гуардиола направи две промени в състава си, като Венсан Компани се завърна след лечение на контузия, заменяйки наказания Отаменди, а Серхио Агуеро седна на пейката след проблемите си от здравословен характер. Така атаката на "гражданите" поведе Жезуш.

Още във втората минута "лисиците" поискаха червен картон на Компани, който извърши нарушение срещу откъсващия се Варди. След тази ситуация домакините играха доста концентрирано и създадоха сериозни проблеми на лидера във Висшата лига. Футболистите на Клод Пюел на няколко пъти бяха близо до гол, но Едерсон беше на мястото си.

В 44-ата минута "Сити" поведе след прекрасна многоходова атака. Тя тръгна от комбинация между Стърлинг и Де Бройне, който намери Давид Силва. Испанецът впечатли с движение си без топка, освободи се, нахлувайки в пеналта, където подаде на непокрития Жезуш и бразилецът откри.

До тази минута футболистите на "Лестър" не бяха направили нищо грешно, но рухнаха пред класата на съперника си.

Упражнението се повтори в началото на второто полувреме при една контраатака. В 49-ата минута "Лестър" изпълни корнер, но Едерсон предотврати опасността. Де Бройне организира атаката, топката премина през Сане на левия фланг, а той върна за белгийския си съотборник.

Тогава с бомбен шут от около 25 метра Де Бройне не остави шансове на Шмайхел – 0:2.

С попадението си белгиецът записа знаменито постижение. Той вече е бил замесен точно в 50 гола във Висшата лига (отбелязал е 16 и е дал 34 асистенции), при това в едва 76 мача. Нито един друг футболист в историята на Лигата не го е постигал по-бързо от него.

До края на двубоя "Сити" можеше да направи победата си и по-изразителна, но с пропуски се отчетоха Сане и Жезуш.

В Северозападна Англия "Ливърпул" надигра с 3:0 гостуващия "Саутхемптън". Червените срещнаха сериозен отпор на своя "Анфийлд", но благодарение на индивидуалната класа на своите звезди стигнаха до успеха.

В 31-ата минута Мохамед Салах откри резултата с красив диагонален удар с левия крак и подаване на Вайналдум.

Десетина минути по-късно египтянинът отново беше в прегръдките на своите съотборници, удвоявайки преднината на червените. Той получи прекрасен пас от Коутиньо, изскочи очи в очи с Фрейзър Форстър и реализира за 2:0.

Крайното 3:0 оформи Филипе Коутиньо в 68-ата минута след подаване на друг бразилец Роберто Фирмино.

В друг интересен мач кръга шампионът "Челси" разгроми "Уест Бромич албиън" с 4:0 като гост. Сините зарадваха своя мениджър Антонио Конте в неговия 50-и мач от Висшата лига начело на сините.

До 38-ата минута шампионите поведоха с 3:0 и обезсмислиха второто полувреме. Още в 17-ата Алваро Мората откри, след като се възползва от лошо избиване на вратаря Бен Фостър. Стражът парира изстрел на Азар, но топката отиде право на пътя на испанеца, който нямаше как да сгреши.

Шест минути по-късно Мората и Азар размениха ролите си и белгиецът удвои. Мората изработи попадението намирайки съотборника си, Азар преодоля Фостър и на празната врата вкара втория гол в двубоя.

До края на първата част "дроздовете" не успяха да създадат нищо интересно и единствено инкасираха трети гол, който беше вкаран от Маркос Алонсо. Той се разписа след подаване на друг испанец в състава на шампионите Сеск Фабрегас. Плеймейкърът центрира от свободен удар, а на далечната греда Алонсо нямаше проблем да вкара с левия си крак.

Крайното 0:4 оформи отново Азар в 62-ата минута. Фабрегас даде втората си асистенция в двубоя, а белгиецът отбеляза своя пети гол в кариерата си срещу "Уест Бромич". "Дроздовете" са и любимата жертва на напдателя.

Дневник