Барселона" записа четвърта поредна победа и общо 11-а за сезона в Ла Лига, след като надигра с 3:0 "Леганес" като гост. Каталунците затвърдиха тенденцията да не допускат грешка след прекъсванията в шампионата, след като беше спечелил последните си пет мача след паузите за националните отбори.

Луис Суарес се разписа на два пъти и прекъсна сушата си от пет срещи без отбелязан гол. Уругваецът нямаше по-продължително прекъсване, в което да не е вкарвал, откакто пристигна на "Камп ноу". Третото попадение беше дело на Паулиньо.

Блестящият старт на "Барселона" е още по-значим и от факта, че в първите си 12 шампионатни мача каталунците са допуснали само четири гола. Това е най-добрият старт в историята на клуба по този показател. В историята на Ла Лига само един отбор е допускал по-малко попадение в първите си 12 мача. Това е "Атлетико" (Мадрид) от шампионския си сезон 1995-96.

Срещата на стадион "Мунисипал де Бутарке" предложи доста интересни моменти, а преди почивката "Барселона" не игра никак добре. Футболистите на Ернесто Валверде отправиха едва три удара и вкара с единствения си точен.

Това се случи в 28-ата минута, след като Куеяр не успя да изчисти топката, тя отиде на крака на Суарес и уругваецът откри резултата. Веднага след гола Жерар Пике получи жълт картон, който е пети за него през сезона и той няма да бъде на линия за гостуването на "Валенсия" след седмица.

Час след началото на мача Суарес вкара и втория си гол, който дойде след нова грешка в защитата на домакините от "Леганес". Първо топката беше изчистена след удар от въздуха на Пако Алкасер, но последва странична ножица на Суарес. Вратарят можеше и да избие топката, но на пътя му се изпречи Рубен Перес и така двамата си попречиха взаимно.

За пети път през 2017 г. Суарес се разписа на два пъти в един мач. Единствено Лионел Меси го е правил повече пъти за годината - 11.

В края на двубоя остана време да се разпише и Паулиньо, който оформи крайното 0:3. Бразилецът отбеляза четвъртото си попадение за сезона. Любопитното е, че Паулиньо има голове, колкото тримата нападатели на "Реал" (Мадрид) дотук през кампанията – Гарет Бейл (2), Карим Бензема (1) и Кристиано Роналдо (1).

Дневник