Съдийските грешки в двубоя с "Ботев" (Пловдив) 1:1 провокираха реакция от ръководството на "ЦСКА-София". Няколко часа след приключването на срещата от 16-ия кръг на Първа лига червените поискаха оставката на шефа на Съдийската комисия към БФС Петър Петров.

Претенциите на клуба са тенденциозни действия в техен ущърб. Конкретно в двубоя с "Ботев" от клуба претендират за дузпата, отсъдена в полза на пловдивчани, която дойде след симулация на Виана, както и неотсъден 11-метров удар за нарушение срещу Станислав Манолев, което беше подминато от рефера Волен Чинков.

"Ръководството на ЦСКА официално иска оставката на председателя на Съдийската комисия към БФС Петър Петров. Решението беше взето на спешна среща веднага след края на мача с "Ботев" (Пловдив), в който за пореден път се наблюдаваше тенденциозно съдийство срещу нашия клуб. Това вече е нетърпимо! Ние сме най-великият клуб в България и няма да позволим гаврата с ЦСКА да продължава", пишат от клуба.

От "Българска армия" изразяват надежда, че в най-скоро ще могат да се наслаждават на футбола и "няма да се налага да продължаваме да коментираме скандалните съдийски отсъждания".

След двубоя своето мнение изказа и главния мениджър Стойчо Стоилов, който беше доста краен и призова титлата да бъде връчена на шампиона "Лудогорец". Стоилов нарече разградчани "смешен отбор" и призова за смяна на ръководството на Българския футболен съюз.


Претенции имаше и след мача с "Лудогорец". Тогава от "ЦСКА-София" подадоха жалба срещу рефера Мартин Маргаритов. Червените бяха недоволни от изгонването на голмайстора си Фернандо Каранга. Бразилският нападател получи втори жълт картон след съприкосновение с Козмин Моци в средата на терена през второто полувреме.

"Всички зрители видяха, че главният съдия Драгомир Драганов и екипът му в състав Диян Вълков, Мартин Маргаритов, Георги Кабаков, Станислав Тодоров и Димо Вълчев ощетиха нашия клуб. Вярваме, че на провинилите се рефери ще бъдат наложени съответните санкции", обявиха от клуба в сайта си след успеха над "Лудогорец".

Дневник