Пол Погба и Златан Ибрахимович се завърнаха в игра за "Манчестър юнайтед", а отборът им спечели осмата си победа за сезона във Висшата лига. Воденият от Жозе Моуриньо състав се наложи с 4:1 срещу "Нюкасъл".

"Юнайтед" съхрани разстоянието си от набралия скорост водач "Манчестър сити", който след десетата си поредна победа е на върха с 34 точки. Тимът, воден от Моуриньо, е втори с осем по-малко.

"Нюкасъл" поведе, но след това домакините направиха обрат, за да стигнат до най-голямата си победа от края на септември насам. 

В 14-ата минута след подаване от дясно Гейл насочи добре топката във вратата на "Юнайтед" и вкара за "свраките". Още до почивката домакините направиха обрат. В 37-ата Погба проби от дясно и центрира отлично, а пред вратата Антони Марсиал с глава изравни.

В добавеното време на първата част Ашли Йънг центрира и Крис Смолинг с глава отблизо вкара за 2:1.

"Манчестър юнайтед" имаше превъзходство през втората част и заслужено стигна до още голове. В 54-ата минута Ромелу Лукаку прати топката в наказателното поле, Маркъс Рашфорд я подаде и Погба засече от метър, за да увеличи преднината на отбора си. В 70-ата Хуан Мата и Лукаку направиха двойно подаване, белгийският национал остана сам срещу вратаря на съперника и без проблем вкара.

Ибрахимович се появи като резерва в 77-ата минута, след като седем месеца се възстановяваше от контузия в коляното.

Дневник