Михаел Цорк е считан за фаворит за нов спортен директор на "Арсенал", твърдят няколко издания на Острова. Германецът заема същия пост в "Борусия" (Дортмунд), но е много вероятно да смени Германия за Англия и да приеме предложение на "артилеристите".

Откриването на нова позиция в "Арсенал" ще ограничи влиянието на мениджъра Арсен Венгер по много от футболните въпроси. В момента французинът се радва на почти неограничена власт, след като се отчита единствено пред Борда на директорите.

Клубовете от Англия нямат спортни директори, а тези, които назначават хора на подобен пост са много малко, точно заради това че имат мениджъри на отборите, а не старши треньори.

Според "Мирър он Сънди" клубът от Северен Лондон ще се раздели с главния скаут Стив Роули. Той беше назначен на поста през 1996 г. от Венгер, след като дълги години беше помощник на Джордж Греъм. Роули е замесен в много от трансферите на млади играчи в "Арсенал", защото има контакти по цял свят.

Идването на 55-годишния Цорк е именно с такава цел. Той е в основата на изграждането на някои от най-големите таланти на "Борусия" като Нури Шахин и Марко Ройс.

Цорк е една от легендите на жълто-черните и е сред най-обичаните играчи. Бившият халф, който е роден в Дортмунд, прекара цялата си кариера в клуба и държи рекорда за най-много мачове с екипа на "Борусия" - 463. Цорк игра за тима между 1981 и 1998 г. и неизменно носеше капитанската лента на състава.

След края на кариерата си той пое ръководен пост и е считан за човека с най-голямо влияние в "Борусия" след изпълнителния директор Ханс-Йоаким Вацке.

Дневник