Шампионът на Италия "Ювентус" претърпя изненадващо поражение при гостуването си на "Сампдория" в мач от 13-ия кръг на Серия А. "Бианконерите" изоставаха с 0:3 в 90-ата минута, но бяха на прага на сензацията, след като вкараха два гола в продължението.

Те обаче се оказха недостатъчни и "Ювентус" загуби за втори път от началото на сезона.

"Сампдория" записа шеста поредна победа на своя стадион "Луиджи Ферарис" и запазва перфектен баланс на собствен терен. Тимът от Генуа е най-добрият домакин в Серия А.

Треньорът на "Ювентус" Масимо Алегри даде почивка на голяма част от титулярите си, решавайки да ги запази за двубоя с "Барселона" от Шампионската лига през следващата седмица. На пейката останаха Андреа Бардзали, Джанлуиджи Буфон, Пауло Дибала, Дъглас Коста и Алекс Сандро.

Първата част премина без особени опасности пред двете врати, като домакините от "Сампдория" отправиха само един точен удар за първите 45 минути. Това беше най-лошото представяне на тима на Марко Джампаоло.

В края на първата част гостите поискаха дузпа, след като топката срещна ръката на Иван Стринич, но Гуида не посочи бялата точка.

Второто полувреме започна с ранен шок за "бианконерите", които допуснаха гол още в 52-ата минута, а негов автор стана Дуван Сапата. Футболистите на "Ювентус" дълго не успяха да се възстановят от този гол и това се отрази на цялостното им представяне.

В рамките на осем минути, между 71-ата и 79-ата, домакините направиха огромна крачка към взимане на трите точки. Първо Лукас Торейра удвои аванса на тима от Генуа след пас на Гастон Рамирес, а след това Ферари вкара за 3:0. Той се разписа след подаване на капитана Фабио Куалярела.

"Сампдория" вкара три гола с едва четири точни удара, а вратарят на "Ювентус" Шчезни не направи нито една решителна намеса до 80-ата минута.

Гостите се вдигнаха на закъснял щурм, едва след изтичане на редовното време. В 91-ата минута "бианконерите" получиха право да изпълнят дузпа, която беше доста спорна. Стринич и Куадрадо имаха контакт в наказателното поле, а съдията прецени, че той е достатъчен, за да отсъди дузпа.


Гонсало Игуаин беше точен от 11-те метра, а две минути по-късно влезлият от пейката Дибала намали за 2:3. Времето обаче не стигна на шампионите да избегнат загубата.

След 13 мача "Ювентус" е с 31 точки, на четири зад лидера "Наполи". "Сампдория" е шести с 26 точки.

Дневник