"Левски" продължава с неубедителното си представяне в последните седмици, но ако досега успяваше да измъква мачовете си, сега допусна грандиозна издънка срещу последния в Първа лига. Сините завършиха 0:0 срещу "Витоша" (Бистрица), изигравайки най-слабия си мач след идването на Делио Роси на треньорския пост.

Футболистите в синьо действаха хаотично, вяло и без никаква фантазия в предни позиции. "Левски" разчиташе основно на удари от дистанция и центрирания, и не изглеждаше, като отбор, който знае как да вземе трите точки. Те бяха изпратени с освирквания от феновете си след края на двубоя.

Дори спорна дузпа, отсъдена в самия край на първото полувреме не помогна на сините. Жорди Гомес, който донесе успеха над "Локомотив" (Пловдив) в предния кръг, този път пропусна от 11-те метра.

Арбитърът видя нещо нередно при един шпагат на Петко Цанков срещу Антонио Вутов, въпреки че бранителят на "Витоша" изби топката. Жорди Гомес се нагърби с изпълнението на дузпата, но изстрелът му в долния ляв ъгъл беше спасен от Михаил Иванов.

През втората част "Левски" се хвърли в атака, но не нямаше толкова чисти положения пред вратата на символичните домакини. Най-добрата ситуация беше на сметката на Жерсон Кабрал, но и той не успя да вкара гол.

В края на мача Делио Роси "хвърли" всичко в предни позиции, пускайки и Жуниор Мапуку на терена, но и това не помогна.

След 16 мача "Левски" е на трето място в класирането с 29 точки. Сините са с 10 зад лидера "Лудогорец" и на шест от ЦСКА. "Витоша" остава последен с едва три точки.

Дневник