Нападателят на "Манчестър юнайтед" Златан Ибрахимович вярва, че "червените дяволи" имат необходимите качества, за да спечелят титлите във Висшата и Шампионската лига. Според 36-годишния швед отборът може да триумфира с двата трофея, ако той и неговите съотборници съумеят да се опазят от сериозни контузии.

"Няма невъзможни неща. По-силни сме този сезон и вярваме, че ще можем да го направим. Нашата цел е да побеждаваме и да печелим трофеи", каза Ибрахимович след завръщането си в игра за "Юнайтед" при победата с 4:1 срещу "Нюкасъл" в събота.

Нападателят се появи като резерва в 77-ата минута, след като седем месеца се възстановяваше от контузия в коляното. Полузащитникът Пол Погба също направи завръщане в стартовия състав, след като получи разтежение на бедрото през септември. Французинът записа 70 минути при успеха над "Нюкасъл", като се отличи с гол и асистенция.

"Червените дяволи" са на второто място във Висшата лига с 26 точки, като изостават с осем от водача "Манчестър сити". "Гражданите" са единственият отбор без загуба от началото на сезона.

"Можем да се борим със "Сити", защо да не е възможно. Тази седмица мениджърът беше много радостен, защото разполагаше с пълен състав. Той (Моуриньо) знае какво прави, дори когато броят на играчите е ограничен, защото е роден победител", допълни Ибрахимович.

В сряда "Юнайтед" гостува на "Базел" в Шампионската лига. Английският клуб се нуждае от точка в последните си два мача, за да си осигури място в осминафиналите. "Червените дяволи" са водачи с 12 точки, следвани от "Базел" и ЦСКА (Москва) с по шест.

Дневник