Мениджърът на "Челси" Антонио Конте призова за по-добро планиране при изготвянето на програмата за Висшата лига. Той посочи, че отборът му има малко време за възстановяване след днешния си мач в Шампионската лига.

Лондончани са в Баку, където срещат "Карабах" в опит да подпечатат класирането си за осминафиналите. Три дни по-късно съставът гостува на "Ливърпул".

Според Конте натовареният график е една от причините английските отбори да не успяват да стигнат до финала в Шампионската лига в последните години. "Челси" е последният представител на Висшата лига, играл в решителния мач в надпреварата, когато през май 2012 г. победи "Байерн".

"Ще ни бъде много трудно да се възстановим. Който и да е подготвял програма за Висшата лига, трябва да обръща по-голямо внимание", посочи италианецът.

Той уточни, че не говори само за "Челси", а и за останалите отбори, играещи в Шампионската лига. "В този момент Англия има нужда да разбере проблема и да промени нещо."

Конте припомни, че отборът му е бил в същото положение в края на септември, когато е гостувал на "Атлетико" в Мадрид, а три дни след това е играл с "Манчестър сити".

Дневник