Барселона" се класира за осминафиналите в Шампионската лига. Каталунците направиха необходимото след нулево равенство срещу "Ювентус" в Торино.

"Манчестър юнайтед" допусна загуба с 0:1 срещу "Базел" с късен гол и ще трябва да чака последния кръг. За да премине в следващата фаза, воденият от Жозе Моуриньо отбор се нуждае от равенство срещу ЦСКА (Москва) у дома.

ПСЖ сътвори поредния си разгром, като се наложи със 7:1 срещу "Селтик". Парижани, които още в миналия кръг си осигуриха място в осминафиналите, са на върха в групата с голова разлика 24:1. "Байерн" е втори с три по-малко след успеха с 2:1 срещу "Андерлехт". В последния кръг баварците приемат ПСЖ в опит да завършат на първото място, като за целта трябва да неутрализират загубата си с 0:3 от Париж.

Мачът в Торино не предложи много вълнуващи моменти. "Барселона" се нуждаеше от точка, за да постигне целта си и се справи. Това е първият случай, в който каталунците завършват 0:0 в два поредни мача в Шампионската лига.

"Ювентус" остава втори с осем точки - с една повече от "Спортинг". В последния кръг "бианконерите" гостуват на "Олимпиакос", а португалците - на "Барселона".

"Ювентус" не направи необходимото, за да спечели срещу каталунците. В 22-ата минута Иван Ракитич центрира от фаул и Паулиньо отклони топката, но улучи гредата. В заключителните секунди на първата част Дибала стреля силно над вратата.

През второто полувреме "Барселона" дори държеше инициативата, като владееше повече топката. Домакините имаха много добра възможност в последната минута, когато Дибала стреля в долния десен ъгъл, но Тер Стеген спаси.

"Атлетико" (Мадрид) победи с 2:0 "Рома" и съхрани възможностите си за класиране във фазата на преките елиминации. "Дюшекчиите" обаче остават в много трудно положение - те са трети с шест точки, като изостават с две от "вълците". В последния кръг мадридчани гостуват на класиралия се вече "Челси", а "Рома" приема "Карабах".

Важна роля за успеха на "Уанда метрополитано" имаше Антоан Гризман. Френският национал откри в 69-ата минута след много красиво изпълнение с ножичен удар. В 82-ата Перес от състава на гостите беше изгонен заради втори жълт картон. Малко по-късно Гризман изведе отлично Кевин Гамейро, който преодоля вратаря и от малък ъгъл вкара за 2:0.

"Манчестър юнайтед" допусна загуба след късен гол и не можа да си осигури място в следващата фаза. Англичаните имаха превъзходство през първото полувреме. След почивката ролите се размениха и "Базел" създаде повече атаки. В последната минута след подаване на Петрета от ляво Ланг засече във вратата.

"Юнайтед" е на върха с 12 точки, следват "Базел" и ЦСКА (Москва) с по девет. Отборът на Моуриньо практически е осминафиналист, като единственият вариант да се провали е, ако загуби със седем или повече гола от руснаците на "Олд Трафорд", а "Базел" победи "Бенфика" в Лисабон.

В Париж Дембеле даде преднина на "Селтик" още в първата минута. Това беше първият гол, който ПСЖ допуска в турнира до момента през сезона.

Домакините отговориха бързо в своя стил и в 35-ата минута вече водеха с 4:1. С още три гола след почивката те постигнаха последния си разгром. Неймар и Кавани вкараха по два пъти, а по един гол добавиха Мбапе, Верати и Алвеш.

Дневник