Шампионът в НБА "Голдън стейт уориърс" отговори по най-добрия начин след поражението от "Оклахома сити тъндър" преди два дни. "Воините" буквално разбиха "Чикаго булс" със 143:94 в собствената си зала "Оракъл сентър". Огромната разлика от 49 точки се получи най-вече заради силните втора и трета четвърт на шампионите.

В първите 12 минути "Чикаго" беше по-добрият отбор и спечели с 32:29. След това последва истински рецитал на Стеф Къри, който вкара 26 точки във втората четвърт, повече от целия отбор на "биковете". След 45:21 "воините" се оттеглиха на почивка с аванс от 21 точки.

В третата четвърт "Чикаго" отбеляза още по-малко точки , само 13 срещу 36 за домакините и вече беше ясно, че обрат няма как да има. В последните 12 минути "Голдън стейт" увеличи аванса си с още пет точки.

Къри завърши с 33 точки, четири асистенции и седем борби. Той беше 10-18 от стрелба и вкара четири от 11-те си опита от тройката, както и беше безгрешен от наказателната линия – девет от девет. В отсъствието на Кевин Дюрант, силно игра Клей Томпсън, който вкара 29 точки.

Шанс за изява получи Ник Йънг, който се отчете със 17 точки. С двуцифрен актив завършиха още Заза Пачулия (11 точки) и Андре Игуодала (10 точки).

В Източната конференция "Кливланд кавалиърс" победи драматично със 100:99 "Шарлът хорнетс". Леброн Джеймс записа втория си "трипъл-дабъл" за сезона и общо 57-и в кариерата - 27 точки, 16 борби и 13 асистенции. Крилото на "кавалерите" завърши с рекордните за сезона борби и асистенции и помогна на тима си да увеличи победната си серия на седем успеха.

Двубоят в "Куикън лоунс арена" беше много оспорван, а първите две четвърти отидоха в актива на гостите от "Шарлът". Те имаха аванс от три точки на почивката, но после Джеймс и компания взеха третата четвърт с 29:25 и поведоха с една точка.

Заключителните 12 минути бяха много драматични и 48 секунди преди сирената Джей Ар Смит реализира две точки от наказателната линия, за да може "Кливланд" да поведе. Последваха пропуски и на двата отбора от тройката, за крайното 100:99.

За "стършелите" Дуайт Хауърд записа "дабъл-дабъл" – 20 точки и 13 борби. Центърът вече е №10 във вечната ранглиста на НБА по борби в защита, след като изпревари легендарния Патрик Юинг.

Майкъл Кид-Гилкрайст и Маркъс Уилямс добавиха по 17 точки, а Кемба Уокър 15, но "Шарлът" не успя да избегне 10-ата си загуба за сезона. "Кливланд" е трети в Източната конференция с баланс 12-7, а "стършелите" са 11-и.

Водач продължава да е "Бостън селтикс", който постигна 17-а победа – 118:103 срещу "Орландо меджик". Кайри Ървинг вкара 30 точки, а Тери Розиър се отчете с 23 и шест борби.

Dnevnik.bg