Халфът на "Манчестър юнайтед" Майкъл Карик разкри, че е претърпял сърдечна операция в последните месеци и заради това не участва в мачовете на отбора си. Покрай колебливите резултати на "червените дяволи" на Острова беше повдигнат въпроса защо Карик не играе, но 36-годишният футболист, който стана капитан след напускането на Уейн Рууни, обяви причината.

"След като се почувствах зле през второто полувреме на мача с "Бъртън" през септември минах няколко теста. Те показаха, че имам нарушен сърдечен ритъм, заради което се подложиха на аблация (инвазивен метод за лечение на аритмия – бел. ред.). Бях подложен на сериозно наблюдение, но вече се чувствам добре", написа Карик в профила си в "Туитър".

Той разкри, че вече започва да тренира с основния състав на "Юнайтед" и се надява скоро да се завърне на терена.

Срещата с "Бъртън" в "Карабао къп" (бивша Купа на лигата) е единственият мач на Карик за сезона. Той има договор с "Юнайтед" до края на кампанията и не е ясно дали ще го продължи.

Халфът е на "Олд Трафорд" от 2006 г., когато беше купен за 27.2 млн. евро от "Тотнъм". Карик има общо 460 мача за "Юнайтед" във всички турнири. С тима той е петкратен шампион във Висшата лига, спечели ФА Къп, три пъти Купата на Лигата, шест пъти "Къмюнити шийлд" и по веднъж Шампионската лига, Лига Европа и световното клубно първенство.

"Манчестър юнайтед", който е втори във Висшата лига, приема днес от 17 ч. новака "Брайтън" в мач от 13-ия кръг.

Dnevnik.bg