Халфът на ЦСКА (Москва) и националния отбор по футбол Георги Миланов ще пропусне последните четири мача на отбора си през 2017 г., заради контузия. Той има фрактура на фибулата на левия крак, което го вади от игра.

25-годишният футболист ще се възстановява между два и три месеца, обявиха от клуба. Според очакванията на специалистите футболистът ще е готов за зимния подготвителен лагер на отбора в испанския град Кампоамор.

"Изготвена му е програма за рехабилитация, според която срокът е между два и половина и три месеца. За него годината приключи предсрочно", каза лекарят на ЦСКА Шагабутдин Керимов пред "ТАСС".

Българският халф вече се прибра в София, където ще премине лечението му. Той е обездвижен ляв крак. "Засега положението ми не е много добро, но ще се оправя. Мотивиран съм, между 5 и 6 седмици ще съм с патерици. Лечението ми вече започна", каза Миланов пред "Дневник".

Той получи контузията в мач от предишния кръг на руската Премиер лига срещу "СКА" (Хабаровск) на 18 ноември. Тогава Миланов се появи като резерва, но не доигра двубоя заради контузията. През настоящия сезон футболистът има 17 мача във всички турнири, в които записа 539 минути.

Договорът на национала с ЦСКА (Москва) изтича в края на сезона и все още не е ясно дали ще бъде подновен. Той премина в московския тим през 2013 г. и вече има 96 мача за червено-сините във всички турнири. Миланов е двукратен шампион и два пъти носител на Суперкупата на Русия.

"Казвам чао на Москва, но само за малко. Ще се видим пак през януари, когато ще се върна по-силен отвсякога", написа футболистът в "Инстаграм".

Dnevnik.bg