Манчестър юнайтед" се доближи на пет точки от лидера във Висшата лига "Манчестър сити" след минимален успех с 1:0 над "Брайтън". Победата над новакът в елита не дойде никак лесно, а в станалия типичен за "червените дяволи" икономичен стил.

Единственото попадение беше автогол на Люк Дънк в 66-ата минута. Той се разписа в собствената си врата и срещу другия тим от Манчестър, с което влиза в историята. До момента нито един друг играч не го е правил в един сезон.

"Юнайтед" изигра колеблива първа част, в която имаше надмощие, но не успя да го материализира. Дори гостите можеха да вземат нещо, ако се бяха възползвали от опасните си контраатаки.

След почивката тимът на Жозе Моуриньо беше малко по-агресивен, но отново нямаше толкова чисти положения пред вратата на гостите. В търсене на попадение на терена се появи и Златан Ибрахимович.

Все пак в 66-ата минута Дънк си вкара автогол. Той беше доста случаен, след като бранителят опита да блокира шут на Ашли Йънг, топката направи сериозна парабола и прехвърли вратаря Мат Райън.

"Манчестър юнайтед" вече е без загуба в продължение на 39 поредни мача на "Олд Трафорд". От септември 2016 г. досега, или в продължение на 441 дни, "червените дяволи" имат 28 побед и 11 загуби.

В друг интересен мач от програмата от 17 ч. "Тотнъм" допусна грешка на "Уембли" срещу "Уест Бромич". "Шпорите" стигнаха само до 1:1, след като изоставаха още от 4-ата минута.

Саломон Рондон изведе гостите напред, а в 74-ата минута Хари Кейн изравни след пас на Деле Али. Нападателят вече има 87 гола и 13 асистенции в 128 мача във Висшата лига за "шпорите".

Dnevnik.bg