"Левски" победи "Верея" с 1:0 в драматичен двубой, в който и късметът беша на страната на сините. Във втора поредна среща тимът на Делио Роси имаше огромни затруднения, когато трябва да гради играта и подходи безидейно, с дълги топки или центрирания от фланговете. Този път сините имаха повече положения.

Единственият гол вкара Давид Яблонски в първата минута на добавеното време. Защитникът засече центриране от фланга, но се видя ясно, че играе с ръка.

Тимът от Стара Загора изигра геройски двубой и въпреки продължаващите финансови проблеми в клуба дори можеше да изненада сините, открадвайки победата.

"Заслужавахме да спечелим и се радвам, че стигнахме до успеха. Имахме някои трудности, но за самочувствието ни е хубаво, че вкарахме гол. Получи се така, че изпуснахме много положения, а за капак се разкъсахме в защита и допуснахме някои опасни контраатаки", каза треньорът на сините Делио Роси.

Според него с течение на времето "Левски" ще започне да вкара повече голове. Специалистът уточни, че е последният, който иска тимът му да печели с по 1:0.

През първата част "Левски" пропусна много изгодни положения, най-вече чрез Серджиу Буш, който три или четири пъти беше извеждан на отлични позиции, но вратарят на "Верея" Георги Аргилашки се отчете с блестящи спасявания.

Роман Прохазка също можеше да се разпише, но и негов изстрел беше отразен от стражът на тима от Стара Загора.

През втората част ситуацията не се промени, "Левски" атакуваше и сипеше центрирания пред наказателното поле на "Верея". Сините обаче се оголиха сериозно в отбрана и можеха да допуснат гол при някоя от многобройните контраатаки на гостите.

Резултатът отиваше към изненадващо второ поредно равенство на "Левски", когато обичайният заподозрян Давид Яблонски се разписа. Защитникът отиде да играе като нападател в последните минути и вкара.

Той засече центриране на Габриел Обертан от десния фланг, но ясно се видя, че удря топката с ръката си, а не с друга част на тялото.

Заради бурните си протести вратарят на "Верея" Георги Аргилашки пък беше изгонен.

Според треньора на "Верея" Илиан Илиев реферите имат основна вина за загубата на тима му. Той обясни, че и неговите играчи са можели да подходят по-добре, ако са задържали повече топката. "Видяхте каква всенародна радост настъпи тук, честитя на "Левски".

"Ако тези съдии, които стоят зад вратите получават пари, това са грешни пари. Аз не виждам те да са взели някакво решение. По-добре да дават техните пари на школите и на децата", каза треньорът на "Верея" за гола на "Левски".

Dnevnik.bg