Реал" (Мадрид) срещна неочаквани трудности в домакинството си на "Малага" в мач от Ла Лига. Шампионът на Испания и Европа спечели с 3:2, благодарение на Кристиано Роналдо, който отбеляза победното попадение.

Началото на срещата не предвещаваше драматичен двубой, след като още в деветата минута домакините откриха. Роналдо стреля с глава, но топката се отклони в гредата. Все пак Бензема беше на точното място и я засече – 1:0.

"Реал" играеше по-мотивирано и с по-голямо желание, но пропусна да удвои аванса си. Така в 18-ата минута се стигна до изравнително попадение, дело на Диего Ролан. Той получи хубав пас от Кеко и с мощно воле не остави шанс на Кико Касия.

Радостта на гостите траеше доста кратко и в 21-ата минута "Реал" отново водеше в резултата. Тони Кроос центрира от корнер, а Каземиро с много силен изтрел изведе шампионите напред.

През втората част футболистите на "Малага" показаха, че няма да се примирят и се хвърлиха в атака. Така в 58-ата минута удар от около 25 метра на Чори Кастро изненада Касия и влетя в мрежата му за 2:2. Топката тупна пред ръцете на стража и той не успя да се намеси.

Четвърт час преди края "Реал" се спаси, получавайки право да изпълни дузпа. Луис Ернандес закъсня и фаулира Модрич, а Роналдо застана зад топката.

Първоначално португалецът пропусна, но при добавката беше безгрешен. Това беше четвърта дузпа, която Роналдо пропуска от общо седем, които е изпълнил срещу "Малага".

С победата "Реал" се доближи на седем точки от лидера "Барселона", който е с мач по-малко.

Dnevnik.bg