Шампионът в НБА "Голдън стейт уориърс" изигра пореден труден мач в Лигата, но се справи с "Ню Орлийнс пеликанс" в собствената си зала "Оракъл сентър". Воините победиха с 110:95 въпреки, че след първите 12 минути изоставаха с 14 точки.

Звездата на "Голдън стейт" Стеф Къри пропусна първите си 10 изстрела и много трудно влезе в ритъм, но все пак завърши с 27 точки. Дори и 11-ата му стрелба, която се оказа успешна се завъртя няколко пъти около ринга преди да влезе.

Къри завърши с 9-25 при стрелбата и едва три от 13 опита от тройката. Той реализира 14 от своите 27 точки в третата четвърт, когато "Уориърс" излязоха напред в резултата.

"Никога не губя увереност, просто в този мач ми трябваше малко повече време преди да намеря ритъма си. Предишната среща с "Чикаго" ми отне доста от силите и този двубой се оказа по-труден, в такива моменти забравяш всичко и не се оставяш негативните емоции да те връхлетят", каза Къри след мача.

След тази победа "воините" вече са 15-5 през сезона и заемат второто място в Западната конференция. "Пеликаните" са седми с 10 победи и 10 загуби. Най-резултатен в мача беше Антъни Дейвис от гостите с 30 точки и 15 борби, а другият център на тима Демаркъс Къзънс остана с 15 точки и седем борби.

За "Голдън стейт" освен Къри силно се представиха Клей Томпсън с 24 точки и Андре Игуодала с 14. Кевин Дюрант пропусна втори пореден двубой.

Впечатляващ обрат направи и лидерът на Запад "Хюстън рокетс". "Ракетите" изостваха с 22 точки от "Ню Йорк никс" в собствената си зала "Тойота сентър", но спечелиха със 117:102.

Рано в двубоя "Никс" поведоха и в началото на втората четвърт увеличиха преднината си на 22 точки, когато започна обратът. "Хюстън" реализира впечатляващите 18 тройки и вкара 44 точки, благодарение на играчите си от пейката Райън Андерсън се включи отлично със 17 точки.

Джеймс Хардън беше над всички с 37 точки и 10 асистенции. В отсъствието на Кристапс Порзингис и Енес Кантер, за "Ню Йорк" най-резултатни бяха Майкъл Бийзли с рекордните за сезона 30 точки и Кайли О’Куин, който записа "дабъл-дабъл" – 20 точки и 15 борби.

В Източната конференция продължава да води "Бостън", който победи сс 108:98 "Индиана пейсърс". Кайри Ървинг вкара 25 точки, а Ал Хорфърд се отчете с 21 за успеха.

Решаваща в мача се окза третата четвърт, в която "Бостън" вкара 37 точки срещу само 16 за съперника си и обърна пасив от девет точки в преднина 82:70. В заключителните 12 минути Хорфърд вкара 12 точки, а в рамките на три минути "Индиана" не можа да отбележи кош.

 Dnevnik.bg