Германският скиор Феликс Нойройтер скъса кръстни връзки на лявото си коляно по време на тренировка и ще пропусне всички стартове до края на сезона в Световната купа. Един най-добрите слаломисти в последните години няма да може да участва и на олимпийските игри в Пьончан.

Нойройтер е получил контузията на тренировка в САЩ, готвейки се за стартовете в Бийвър Крийк през следващата седмица. "Подобна контузия означава, че за мен сезонът вече свърши", каза 33-годишният скиор, който спечели слалома в Леви преди две седмици.

Въпреки тежката травма Нойройтер няма намерение да се отказва от ските. Той увери, че ще се върне догодина в САЩ, за да участва в Бийвър Крийк. Той вече е минал прегледи в клиниката "Вейл" в Колорадо, но ще бъде опериран в Германия.

"Получи се доста неприятно и веднага разбрах, че е най-лошото, защото не можах да се изправя. Все пак, ако искате нещо позитивно, това е, че ще съм доста време с моята малка дъщеря", каза Нойройтер в обръщение към феновете си. Пред октомври той се сдоби с дъщеря Матилд от връзката си с биатлонистката Мириам Гьоснер.

Нойройтер, който е син на легендарните скиори Рози Митермайер и Кристиан Нойройтер, има 13 победи и 47 подиума в Световната купа. Той е световен вицешампион от Шладминг 2013 г. и има общо пет медала от световни първенства (злато 2005 г. в отборната надпревара в Бормио).

Целта на Нойройтер беше медал от слалома на олимпийските игри в Пьончан. В досегашните си участия в Торино 2006, Ванкувър 2010 и Сочи 2014 германецът не завърши в слаломите. Той има две осми места в гигантските слаломи през 2010 и 2014 г.

Dnevnik.bg