Двубоят между "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА от 17-я кръг на Първа лига беше спряна за няколко минути заради масово сбиване между феновете на двата отбора. В 42-ата минута ултраси на червените напуснаха сектора за гости и се отправиха към централната трибуна на "Лаута", където ги пресрещнаха фенове на домакините.

Полицията, която не беше пред сектора на червените реагира много бавно и трябваше да минат няколко минути преди ситуацията да бъде овладяна. След близо 15 минутна пауза и призиви на диктора на стадиона, двубоят продължи.

Ръководителите на червените Пламен Марков и Трифон Попов също отидоха при феновете на ЦСКА, за да ги призоват към нормално поведение, а след подновяването на играта тежко въоръжени полицаи са пред сектора на ултрасите от София.

В момента на прекъсването резултатът от двубоя беше 1:0 за ЦСКа след попадение на Кирил Десподов от фаул.

По всяка вероятност случката ще доведе до санкция и за двата отбора. Член 37 от Дисциплинарния правилник към БФС гласи, че "спиране на срещата с последствия заради нахлуване на публика" води до лишаване от домакинство межди 1 и 3 мача и парична санкция.

Dnevnik.bg