Единадесет души са задържани след сблъсъци между фенове на мача "Локомотив" (Пловдив) – ЦСКА от 17-ия кръг на Първа лига. Това обявиха пред "Дневник" от пресцентъра на полицията в Пловдив. Няма сериозно пострадали като предстои прокуратурата в града да започне разследване. Към 18 часа няма информация за задържани ултраси след края на двубоя.

В 42-ата минута на срещата феновете на двата тима нахлуха на пистата и се стигна до масово сбиване. Двубоят беше прекъснат за около 15 минути докато ситуацията бъде овладявана.

Шефът на областната дирекция на МВР Пловдив Атанас Илков разкри, че "Локомотив" (Пловдив) не е искал охрана от полицията на двубоя въпреки неговия рисков характер. За домакинските срещу на черно-белите се грижи частна охранителна фирма, а органите на МВР обезопасяват региона около стадиона.

Именно заради липсата на полиция се е стигнало и до инцидентите от двубоя.

"По време на мача феновете на "Локомотив" излизат на пистата и с провокативните си действия водят до излизане на феновете на ЦСКА на терена. Получава се изключително неприятна ситуация, при която делегатът на мача и охранителната фирма са поискали съдействие от колегите, които са овладели ситуацията. От задържаните шест са от "Локомотив" (Пловдив) и четири от ЦСКА", каза старши комисар Антон Илков.

Според полицията провокаторите от "Локомотив" са двама руски граждани и те са сред задържаните. Някои са леко пострадали, а всички ще бъдат в ареста за 24 часа.

На тях ще им бъдат повдигнати обвинения за дребно хулиганство.

Dnevnik.bg