Лудогорец" възстанови аванса си от четири точки на върха в класирането на Първа лига пред ЦСКА след успех с 3:0 над "Витоша" (Бистрица). Тимът от Разград постигна 13-а победа от началото на сезона и за девети път запази суха мрежата си в мач от шампионата.

Преди почивката голове не паднаха, но дебютното попадение в 52-ата минута дойде след изключително спорна ситуация. Тогава Клаудиу Кешеру откри резултата, но в началото на атаката Върджил Мисиджан беше в засада. Последва подаване на холандеца и разбъркване, след което Кешеру отбеляза деветото си попадение за сезона.

Реферът Владимир Вълков подмина ситуацията, след като не получи сигнал и от помощника си Иво Колев.

След попадението на Кешеру разградчани имаха основателни претенции и за дузпа, след задържане на Николай Христозов срещу Лукас Саша, но наказателен удар не беше отсъден. При 1:0 "Витоша" остана и с човек по-малко, след като Даниел Кутев беше изгонен. Той фаулира отзад Георги Терзиев в 63-ата минута и получи втори жълт картон.

Бързо след това "Лудогорец" отбеляза втори гол, дело на Мисиджан и до голяма степен реши изхода от двубоя.

Крайното 3:0 оформи Густаво Кампаняро в 68-ата минута. Бразилският халф се разписа след красива комбинация с Кешеру, който му подаде с пета, а Кампаняро вкара с удар от дистанция.

"Търсих възможност да запазя някои футболисти, заради сгъстения цикъл. Беше ни много трудно срещу отбор, който играе близо до собственото си наказателно поле, в такива двубои проблемите са до първия гол. Имахме някои положения, но като цяло през първото полувреме не се представихме добре", каза след двубоя Димитър Димитров.

Треньорът на "Лудогорец" обясни, че тимът на "Витоша" е опитвал единствено да руши играта, без мисъл за атака: "Дори не си спомням да са влезли в нашето наказателно поле за целия мач. Това е тяхната идея за мача и така са решили да играят", каза Димитров.

След 17 изиграни мача "Лудогорец" има 42 точки и води пред ЦСКА, който е с 38. В следващия междинен кръг шампионите гостуват на "Верея" в четвъртък, а ЦСКА приема "Септември" (София). "Витоша" оства на последното 14-о място и все още няма победа от началото на сезона. Тимът от Бистрица е с три точки и голова разлика 8:40.

"Това беше много труден мач за нас, срещу тим, който не ни остави никакви празни пространства. Мисля, че се защитаваха на 30-ия метър, което не ни даде никакви възможности през първото полувреме. Все пак е добре, че вкарахме три гола и победихме", каза след двубоя играча на мача Клаудиу Кешеру.

Румънецът, който се отчете с гол и две асистенции, разкри че към него има интерес от четири страни - Гърция, Турция, ОАЕ и Китай. Договорът на нападателя изтича в края на сезона и най-вероятно той няма да бъде подновен.

Дневник