Бившият президент на гръцката футболна федерация Василис Гагацис е разследван за неправомерно разходване на средства. Прокуратурата в Атина повдигна обвинение срещу Гагацис, който в момента е изпълнителен директор на футболната Суперлига на страната, заради целево дарение от УЕФА на стойност 1 милион швейцарски франка от 2008 г.

Сумата е трябвало да бъде изразходвана за възстановяване на футболни съоръжения, пострадали при големите горски пожари в Южна и Централна Гърция през 2007 г., при които загинаха над 70 души.

Вместо това Гагацис e използвал парите за плащане на бонус на бившия селекционер на националния отбор Ото Рехагел. Германецът, който изведе Гърция до сензационен триумф на Евро 2004, не е разследван по случая.

Медиите в страната съобщиха, че Гагацис все още не е открит за коментар, а неговите представители са отклонили въпросите. Той зае поста във футболната Суперлига през 2016 г., след като получи подкрепа от четирите най-големи клуба в страната "Олимпиакос", "Панатинайкос", АЕК и ПАОК.

Дневник