На десет от 11-те задържани футболни хулигани, участвали в масовото сбиване между фенове на "Локомотив" (Пловдив) и ЦСКА, бяха наложени различни наказания от Районния съд в Пловдив. В ареста за срок от 10 дни ще остане руският гражданин Максим Серьогин, известен с прякора си Тук. Той беше посочен от полицията в Пловдив като един от отговорните за сблъсъците на пистата на стадиона в парк "Лаута".

Освен престоя в ареста Тук получи и забрана да посещава спортни събития в България за срок от една година.

"На десет лица по Закона за опазване на обществения ред при посещение на спортни мероприятия са наложени административни наказания. Едното е задържане в териториална структура на МВР за срок между 10 и 20 дни, както и принудителна административна мярка забрана за посещение на спортни меропрития в страната и чужбина за различен срок между една и две години", съобщиха от Районен съд - Пловдив, за "Дневник".

Двама от осъдените ще прекарат 20 дни в полицейските управления, а са и със забрана да посещават спортни събития за период от две години. Един от запалянковците ще бъде задържан за 15 дни, а шестима футболни хулигани ще останат в ареста за период от 10 дни. Те са лишени от правото да ходят по спортни събития за една година.

Присъдите им са окончателни и не подлежат на обжалване.

По-рано през деня от футболния клуб "Локомотив" уточниха, че не са осигурявали достъп на Тук като журналист за двубоя, въпреки че той се е представил така пред охранителите, пазещи реда по време на срещата.

Сблъсъците от двубоя през уикенда доведоха до сериозни санкции и за футболните клубове, които бяха наказани да играят следващите си две домакинства пред празни трибуни. "Локомотив" (Пловдив) получи парична глоба от 14 хиляди лева, а "ЦСКА-София" от 14 300.

Дневник