„Манчестър юнайтед" победи "Уотфорд" с 4:2 като гост и не допусна грешка в преследването на лидера "Манчестър сити". "Червените дяволи" бяха на път да пропилеят солиден аванс от три гола, но страхотна солова акция на Джеси Лингард осигури трите точки.

"Юнайтед" прекъсна серията си от трите поредни мача без победа като гост. Тимът на Жозе Моуриньо записа десетия си успех от 14 мача в шампионата и се доближи на пет точки от градския съперник, който посреща "Саутхемптън" в сряда.

"Манчестър юнайтед" изигра страхотно първо полувреме, след което можеше да води поне с четири гола. Голямата звезда в него беше Ашли Йънг, който вкара две впечатляващи попадения във вратата на родния си клуб.

Йънг, който игра като ляв халф-бек в този мач, откри резултата в 19-ата минута. Той получи топката от Лингард, преодоля бранител с първото си докосване, а с второто отправи мощен шут от ждроб с десния крак, който влетя в близкия ъгъл. Това беше първият му гол от сезон 2015/2016.

Само шест минути по-късно Йънг удвои аванса на "Юнайтед" от пряк свободен удар. Английският национал, който изигра 110 мача за "Уотфорд" между 2003 и 2007 г., хвана неподготвен Еурелио Гомес, като завъртя топката над стената към вратарския ъгъл.

В 32-ата минута "червените дяволи" стигнаха до трето попадение. Ейдриън Мариапа не изчисти добре топката с глава, а от въздуха Ромелу Лукаку направи страхотно извеждащо подаване за Антони Марсиал. Французинът напредна очи в очи с Гомес и спокойно насочи топката в долния десен ъгъл.

В последната минута на първото полувреме гостите бяха много близо до четвърти гол. Лукаку направи чудесен пробив и стреля от дъгата на наказателното поле. Гомес спаси, а топката попадна в Лингард. Той направи добавка отблизо, но бразилският вратар на "Уотфорд" се отличи с блестяща намеса.

В добавеното време на първата част "стършелите" бяха близо до намаляване на изоставането си. Ричарлисон стреля с глава след центриране на Кико Феменя, но топката срещна гредата.

През второто полувреме "Юнайтед" намали оборотите с мисъл за предстоящите три мача в следващите десетина дни - с "Арсенал" в събота, с ЦСКА (Москва) в Шампионската лига на 5 декември и градското дерби със "Сити" на 10 декември.

Моуриньо реши да даде почивка на Неманя Матич и го замени с Андер Ерера в 54-ата минута. "Червените дяволи" приеха играта в своята половина и разчитаха на контраатаки. В 75-ата минута Лукаку имаше златна възможност да покачи на 4:0, но направи огромен пропуск след подаване на Лингард.

Само минута по-късно Роберто Перейра проби в наказателното поле, а Маркос Рохо направи необмислен шпагат. Аржентинецът се възползва от ситуацията и се просна театрално на тревата, а реферът Джон Мос отсъди дузпа. Капитанът на "Уотфорд" Трой Дийни, който се появи като резерва малко преди това, не сгреши от бялата точка - 1:3.

В 84-ата минута домакините върнаха още едно попадение. Андре Карийо достави страхотно ниско центриране в наказателното поле, а Абдулай Дукуре засече технично с външен фалц.

Надеждите на "Уотфорд" да вземе нещо от този мач угаснаха само две минути по-късно. Лингард пое топката от собствената половина, слаломира между четирима играчи в жълто и прати топката покрай Гомес, за да подпечата победата на "Юнайтед".

В същото време сребърният медалист от миналия сезон "Тотнъм" претърпя нов провал. "Шпорите" загубиха с 1:2 при гостуването на "Лестър" и записаха трети пореден двубой без победа във Висшата лига.

Джейми Варди и Рияд Марез дадоха два гола аванс на "лисиците" през първото полувреме. Хари Кейн намали в 79-ата минута, но лондончани нямаха сили за нещо повече в този двубой.

"Тотнъм" остава на пета позиция с 24 точки, като изостава с една от "Арсенал", две от "Челси", осем от "Юнайтед" и 13 от "Сити". Тимът на Маурисио Почетино може да бъде изпреварен от "Ливърпул" и "Бърнли", които имат съответно 23 и 22 точки.

Dnevnik.bg